LAB 38c: Kennisdelen, experimenteren en elkaar inspireren

Als fotograaf moet je je blijven ontwikkelen: nieuwe technieken en trends volgen elkaar in hoog tempo op. Daarbij speelt dat tegenwoordig 80% van ons werk op beeldschermen wordt gepubliceerd, waardoor we niet meer vastzitten aan stilstaand beeld. In toenemende mate maken we voor onze klanten stop motions, 360º fotografie, film en videoproducties.

In het dagelijkse werk is er vaak te weinig tijd om te experimenteren, nieuwe technieken uit te proberen en met collega’s, mede-fotografen en andere beeldmakers kennis te delen en te discussiëren. Dat vinden we natuurlijk zonde! We willen onze klanten graag verrassen met frisse, vernieuwende ideeën en beelden.

Daarvoor hebben wij LAB 38c. Eens in de 2 weken blijven de beeldmakers van Studio 38c na werktijd op de studio om met nieuwe ideeën aan de slag te gaan, nieuwe technieken te proberen en te experimenteren met onder andere fotografie, stop motion, video, augmented reality en animatie. Dat doen we trouwens niet alleen, met regelmaat schuiven mensen uit ons netwerk aan bij LAB 38c. Ook onze stagiairs en oud-stagiairs doen actief mee met de experimenten en discussies. Ook van hen leren we veel!
Onze bevindingen, resultaten en mislukkingen delen we met elkaar (onder het genot van een drankje). Daarnaast discussiëren we veel over de toekomst van het beeld. Door samen aan de slag te gaan en veel colleges van onze zeer gewaarde ‘Professor YouTube’ te volgen, blijven we ons ontwikkelen.