Foodfotografie // Expositie Gladiatoren in samenwerking met 6 restaurants uit Nijmegen

In de maand september heeft Studio38C voor museum het Valkhof een bijzonder food-project gefotografeerd. Momenteel is het museum bezig met het samenstellen van een expositie over Gladiatoren. Als onderdeel van die expositie heeft museum het Valkhof samen met zes restaurants uit Nijmegen een invulling gegeven aan het eten uit die tijd. De chefs van deze restaurants hebben met ingrediënten die de Romeinen destijds ook tot hun beschikking hadden eigentijdse gerechten gemaakt. Bij dit project was ook culinair historica Manon Henzen betrokken. Manon Henzen kon de chefs precies vertellen welke ingrediënten wel en welke niet gebruikt konden worden. De gerechten werden uiteindelijk in museum Kam op historisch servies gefotografeerd. Om de zeldzame stukken te beschermen hebben de chefs hun gerecht op het bord met een plastic beschermlaag opgemaakt waarna ik het gerecht gefotografeerd heb. Daarna heb ik het bord ook leeg, zonder plastic laag gefotografeerd om in de nabewerking deze twee te combineren tot een foto van het gerecht op het Romeinse servies.

De expositie begint 1 oktober. Voor meer informatie: tentoonstellingen

Remco Lassche