Foodfotografie // Dropshot

Ruitenberg Ingrediënts is, zoals ze zelf zeggen, een pionier in het vinden van creatieve, innovatieve oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie. Kijk je mee waarom ze ‘innovation as main ingredient’ in hun logo hebben staan?
Ruitenberg Ingrediënts heeft in Twello verschillende laboratoria waar we door hele enthousiaste werknemers werden rondgeleid: de bakkerij waar ze vullingen, deegoplossingen en eiwitvervangers ontwikkelen; de vleesafdeling waar ze een assortiment vloeibare rook, functionele mixen en vleesvullingen ontwikkelen; en het meest verrassende laboratorium van Ruitenberg is het laboratorium waar ze allerlei zoetwaren (lees drop) ontwikkelen.

Farao

Dropextracten worden verkregen uit de zoethoutwortel. Sinds de farao’s is het gebruik van de zoethoutwortel al bekend. De zoethoutstokjes zoals we die uit onze jeugd herinneren. Door deze stokjes te vermalen en te vermengen met verschillende ingrediënten krijg je allerlei variaties van zwart-wit poeder.

Vloeibare dropmixen

Ruitenberg heeft koud verwerkbare vloeibare drop ontwikkeld. Deze vloeibare drop kan op kamertemperatuur verwerkt worden.
Maar vooral kunnen er makkelijk dropshots van gemaakt worden. Heerlijk!

Een mooi bedrijf waar veel gepassioneerde werknemers werken.

Tot de volgende blog,
groet,
Petra