Foodfotografie // Vion Food Group

Ik was aanwezig bij een culinaire fotoshoot in de daglichtstudio, op het programma stond een fotosessie met Vion Food Group. Al jaren lang maakt Bart Nijs Fotografie opnames voor verschillende onderdelen van Vion Food Group.

Vion Food Netherlands

VION Food Netherlands is specialist in het produceren van hoogwaardige varkensvlees- en rundvleesproducten en daarvan afgeleide convencienceproducten. Zij ontwikkelen deze producten voor de retail, foodservice en de vleeswarenindustrie. Hun klanten bevinden zich in de thuismarkt, Nederland, maar zijn ook verspreid over heel de wereld.

Zomer 2016

De opdracht voor de foodfotografie kwam direct van VION Food Nederland BV. Voor hun productportfolio hebben we al twee seizoenen( herfst/winter en lente) in beeld gebracht. Het seizoen ‘Zomer 2016′ wordt dit jaar al voorbereid. De foto’s worden in aansluiting op de eerdere seizoenen in een vergelijkbare sfeer gefotografeerd. Uiteraard wel met de accessoires en kleuren die bij de zomer horen. De foto’s komen op mooi vormgegeven pagina’s in een assortimentsboek terecht waarmee de verkopers op stap gaan.

Making of foto’s:

In de daglichtstudio wordt de juiste positie van de borden besproken met de opdrachtgever. Bij deze foto’s wordt er linksboven een ruimte opengehouden voor tekst, zodat de borden, waar het om gaat, niet onder de tekst gaan verdwijnen.

In de keuken, tussen de daglichtstudio en de kunstlichtstudio in, is onze foodstylist bezig met de voorbereidingen van de garnituur voor op de borden.

Foodfotograaf Remco bespreekt met de opdrachtgever de positie van de borden en schalen. Voor de finishing touch leggen de foodstylisten Francis en Femke de laatste details op de juiste plaats.

Je kunt goed merken dat er al een langere samenwerkingsrelatie is tussen Vion Food Nederland en de Foodfotograaf van Bart Nijs Fotografie. Er heerst een ongedwongen sfeer op de werkvloer. Er is geen schroom om een opstelling anders in te richten. Er wordt efficiënt doorgewerkt en hier en daar wordt er gegrapt. Is het dan toch waar dat een goede sfeer om in te werken ook goede sfeerfoto’s oplevert? Ja, het is waar! Vandaag heb ik daar het bewijs van gezien.

Het eindresultaat zoals het in het assortimentsboek komt is voorbehouden aan de verkopers en de directe klanten van VION Food Nederland. Vandaar hier een preview. Om te laten zien dat Bart Nijs Fotografie trots is op het resultaat maar zeker ook op de samenwerking.