Timelapse

Wat is een een Timelapse ?

Het mooie van een timelapse is dat er gedurende een langere periode foto’s worden gemaakt van processen en handelingen die worden afgespeeld. Deze foto’s worden samengevoegd tot een uiteindelijke film waardoor in een fractie van de tijd het hele proces bekeken wordt. Hiermee wordt de actie enorm versneld. Processen die in het echte leven langzaam verlopen of voor het blote oog misschien lijken stil te staan, veranderen hiermee in spannende en verrassende actiescènes. Plotseling wordt zichtbaar wat wij zelf niet kunnen zien. Bij een timelapse maak je eigenlijk een film. Dat kan één beeldje per seconde zijn, maar met hetzelfde gemak elke tien seconden, om de paar minuten of een opname per uur of etmaal. De camera blijft hierbij over het algemeen op dezelfde plaats staan, in tegenstelling tot een Hyperlapse.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Onze specialisten in Timelapse animatie

Pepeyn

20 jaar geleden al maakte hij de switch... Na een carrière als fotograaf, waaronder 10 jaar bij Bart Nijs Fotografie, verlegde Pepeyn zijn werkterrein naar film- en videoproductie. Naast zijn werk als creative director neemt Pepeyn nog geregeld zelf de filmcamera’s ter hand. Zijn betrokkenheid van concept tot eindmontage staat garant voor fraaie en doordachte producties.  
Bekijk ons hele team

Thomas

"Ik houd van de oprechtheid van het beeld. De camera als hulpmiddel om communicatie tot stand te brengen." Thomas is nog relatief jong van jaren en op hoogte van alle moderne tools en trends, maar wel principieel waar het gaat om beeld. "Foto’s wil ik het liefst bij de opname zelf al zo dicht mogelijk als eindresultaat zien. Mijn ideale manier van werken is mee te denken aan het beeldconcept. Dat is vaak ook het moment waar nieuwe trends en beeldtechnieken om de hoek komen kijken. Dat motiveert en inspireert me."
Bekijk ons hele team

Gerelateerde berichten

De volgende klanten zijn u al voor gegaan