Dierenfotografie // Behind The Scenes – Animal shoot – Bravecto Cats & Dogs

Voor het eerst sinds drie jaar heeft Studio 38C° weer een uitgebreide shoot met dieren gehad met Merck AH.  Dierenfotografie is waar wij ook toonaangevend in zijn. Nadat het hoofdkantoor van Merk AH verhuisde naar de Verenigde Staten werden de grotere fotoproducties niet meer door Studio 38C° verzorgd. Nu zijn wij weer herenigd en hoe! Gedurende vier dagen hebben we op verschillende buiten- en binnenlocaties in Amsterdam foto’s geschoten voor de nieuwe campagne van Merck AH. Bij deze sessie waren er diverse mensen betrokken en aanwezig. Zo waren Tim en Catherine van reclamebureau SteinIAS uit New York speciaal overgevlogen voor de shoot. En uiteraard waren de dames van de visagie en styling van de partij, net als onze vaste kattentrainer Amy en assistente Esther.

Logistieke uitdaging

In de twee weken voorafgaand aan de dierenshoot zijn we druk bezig geweest met alle voorbereidingen en het maken van een strakke planning. Een grote fotoshoot zoals deze vraagt om een duidelijke organisatie en structuur, zodat alles volgens plan verloopt. Veel van de shootlocaties bevonden zich midden in het centrum van Amsterdam. Dit alleen al zorgde voor een grote uitdaging, want alle materialen en apparatuur moesten natuurlijk wel naar de verschillende locaties vervoerd worden.

Het perfecte beeld voor dierenfotografie

Bij de opbouw van een set moet je met verschillende punten rekening houden: welke hoek gebruiken we, hoe is het licht, welke attributen gaan we gebruiken en welke kleding trekt het model aan? En dit doe je voor iedere locatie en set steeds opnieuw. We maakten dan ook lange dagen van 12 uur die bestonden uit een golfbeweging van hollen, hectiek, stilstaan en fotograferen natuurlijk! Want uiteindelijk werk je naar het moment toe dat er gefotografeerd gaat worden. Elke fotosessie was maar van korte duur, omdat er met katten werd gewerkt. En aangezien katten maar een korte spanningsboog hebben, was het natuurlijk van groot belang dat alles op en aan de set klopte, zodat we in korte tijd het perfecte beeld konden schieten. Daarom is het belangrijk om een goed en fijn team te hebben, waarbij iedereen zijn taak en plaats weet.